مدیریت نوین چیست؟

آنچه در این مطلب می‌خوانید

مدیریت نوین چیست؟

مقدمه:

اگر به دنبال تعاریف نوین مدیریتی هستید خواندن مقاله پیش رو را توصیه میکنم. مقاله” مدیریت نوین چیست؟”

به هدف آَشنایی مدیران با سبک جدیدی از مدیریت با نام مدیریت نوین نوشته شده است.

در این مقاله به تعاریف پایه ای

مدیریت، ابزارهای مدیریت، مدیریت نوین، شرط استفاده کاربردی از مدیریت نوین پرداخته ایم.

مدیریت چیست؟

مدیریت یک علم است که مهارت استفاده از آن با ابزارهایی همچون کوچینگ و سیستم سازی به کیفیت اعلا خود می رسد. با توجه به اینکه مدیریت در شرایط و موقعیت های مختلف استفاده می شود بنابراین تعاریف متعددی از مدیریت در زیر شاخه های مختلف مدیریت موجود است. اما می توان وجه اشتراکی در تمام تعاریف موجود مدیریت یافت.

وجه اشتراک همه تعاریف مدیریتی در تعریف پیش رو از مدیریت گنجانده شد ه است. “مدیریت فرایندی است که از منابع مادی و انسانی به صورت اثربخش و کارآمد در مسیر اهداف توسعه ای سیستم ها استفاده می کند.” بنابراین مدیریت علمی است که با انجام فعالیت هایی  متمرکز به اثر بخشی و کارآمدی بیشتر منابع موجود، می پردازد.

منصوره مشیریان | کوچ رهبران و توسعه کسب و کارها

مدیران چه کسانی هستند؟

یکی از سوالاتی که به طور ضمنی و غیر ضمنی در بحران ها ذهن انسانها را درگیر می کند پاسخ به این سوال است” چه کسی مدیر است؟”

از نگاه علمی در حوزه روانشناسی منابع معتبری وجود دارد که ثابت می کند مدیریت یک استعداد ذاتی است. پروفسور مارتین سلیگمن ” پدر علم روانشناسی مثبت”  در کتاب شکوفایی خود به این موضوع اشاره کرده و در تستی که مربوط به نقاط قوت است از استعداد مدیریت نام برده است.

اما در وادی تجربه و عمل مدیر واقعی را فردی  می دانند مدارک معتبر مدیریتی متعددی داشته باشد و مجهز به تکنیک های مختلف مدیریتی باشد. بنابراین از نگاه تجربی مدیریت می تواند یک مهارت اکتسابی نیز باشد.

سیستم سازی و رفع مشکلات هتل داری / راه حل رفع مشکلات هتل داری چیست؟
بیشتر بخوانید

بهترین مدیران کسانی هستند که علاوه بر داشتن استعداد ذاتی مدیریت در آموختن شیوه های نوین مدیریت نیز کوشا باشند. چرا که مدیریت علمی است که برای اجرا نیاز به جعبه ابزاری مجهز به اصول و فنون مدیریت نوین دارد.

بنابراین چه ذاتا مدیر باشید و چه اکتسابا مدیریت را آموخته باشید تا زمانی که به ابزاهای نوین مدیریت نوین در زمان اکنون مسلط نباشید، مدیریت موثر و کارآمدی نخواهید داشت.

منصوره مشیران | کوچ رهبران و توسعه کسب و کارها

مدیریت نوین چیست؟

در عصر تکنولوژی با افزایش سرعت مخابره اطلاعات، تجارب مدیریتی حاصل شده گویای این مسئله است که رشد علم  بیشتر از عمل بوده است. یعنی در علم مدیریت عالمان بی عمل خوبی هستیم. اطلاعاتمان از مدیریت زیاد است اما در حوزه عمل ناتوانیم.

بنابراین مدیریت نوین رویکرد متفاوتی به مدیریت و عملکرد دارد. همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم وجه اشتراک تعاریف مدیریت در تمرکز مدیران به اثربخشی و کارامدی بیشتر منابع مادی و انسانی در زمان اکنون است. در مقوله مدیریت نوین تعاریف پایه ای مدیریت تغییر نمی کند بلکه مدیریت نوین روی چگونگی انجام فعالیت ها متمرکز است.

مدیریت نوین شیوه ای از مدیریت است که به روش های اجرایی کردن تکنیک های مدیریت در یک فضای تعاملی تمرکز دارد لذا در این گونه از مدیریت یعنی مدیریت نوین ابزارهای اجرایی همچون کوچینگ و سیستم سازی حائز اهمیت است.

//از طریق لین زیر می توانید درخواست خود را برای

جلسات کوچینگ توسعه فردی و کسب و کار ثبت بفرمایید//

لینک  درخواست جلسات کوچینگ توسعه فردی و کسب و کار

منصوره مشیریان | کوچ رهبران و توسعه کسب و کارها

ابزارهای مدیریت نوین چیست؟

با توجه به اینکه در مدیریت نوین تمرکز مدیران روی چگونگی اجرای تکنیک ها و اصول مدیریتی است لذا علوم مهارت محوری که ابزارهای اجرایی قوی و با کیفیتی را ارائه می دهد در کسب و کارهای امروز دارای اهمیت است.

کوچینگ رهبری سیستم
بیشتر بخوانید

اغلب علوم مهارت محور علوم تلفیقی جدید هستند که از تلفیق رشته های مختلف دانشگاهی با هدف اثر گزاری بیشتر در حوزه عمل مدیریت نوین تشکیل شده اند. از جمله این علوم مهارت محور می توان به کوچینگ، سیستم سازی، هوش هیجانی، ارتباطات موثر و … اشاره کرد.

هر کدام از علوم مهارت محور ذکر شده ابزارهای نوین برای اثرگزاری و تعامل بیشتر با کارکنان و مشتریان را در اختیار مدیران می گزارد. مدیران با تغییر باورها و نگرششان در مفهوم مدیریت در عصر حاضر و همچنین  استفاده از این ابزارهای مدیریتی نوین می توانند جعبه ابزار مدیریتی شان را به روز رسانی کرده و به ابزارهای مدیریتی نوین مجهز شوند.

مزایای استفاده از مدیریت نوین برای مدیران چیست؟

ابزارهای کاربردی مدیریت نوین رویکرد یک مدیر را برای رویارویی با مسائل مختلف تغییر داده و به صورت مستقیم و غیر مستقیم اثرگزاری و عملکرد را افزایش می دهد. در زیر بعضی از مهم ترین مزایای مدیریت نوین را به اختصار مطرح کرده ام.

  1. افزایش تعاملات بین کارمندان و مدیران در سطوح و بخش های مختلف.
  2. افزایش فروش
  3. افزایش میزان اثرگزاری گفتگوها و مذاکرات
  4. کاهش خطاهای انسانی
  5. افزایش انگیزه و نشاط سازمانی
  6. همراهی هیجانی موثر در سازمان
  7. مدیریت بحران با شیوه های هیجان محور
  8. تغییر نگرش و باورها
  9. خلق راهکارهای منحصر به فرد و اثر گزار
  10. ایجاد زمان کافی برای پرداختن به زندگی شخصی و توسعه ای
  11. یافتن ریشه مسئله در کوتاه ترین زمان ممکن
  12. بازنویسی دستورالعمل های سازمانی به منظور بهینه سازی سیستم ها
  13. ایجاد تفکر سنتی در مقابل تفکر سیستمی
  14. و …

//از طریق لین زیر می توانید درخواست خود را برای

جلسات کوچینگ توسعه فردی و کسب و کار ثبت بفرمایید//

لینک  درخواست جلسات کوچینگ توسعه فردی و کسب و کار

منصوره مشیریان | کوچ رهبران و توسعه کسب و کارها

شرط استفاده از مدیریت نوین برای مدیران چیست؟

در عصر تکنولوژی، دسترسی بالا به اطلاعات به روز علم مدیریت برای بسیاری از مدیران فراهم آمده است. اغلب مدیران اهل توسعه با  مفاهیمی همچون کوچینگ، هوش هیجانی، سیستم سازی و … آشنا هستند. و چه بسا در دوره ها و یا سمینارهای آموزشی ابزارهای نوین مدیریتی نیز شرکت کرده و مدارک معتبری نیز دریافت نموده اند. اما  سوال اصلی این است که برای استفاده از مدیریت نوین در کسب و کارها آموختن تکنیک ها و مهارت ها کافی است؟

چه چیزهایی ذهن رهبران را منحرف می سازد؟
بیشتر بخوانید

همانطور که خروجی دانشگاه ها پس از علم آموزی و دریافت مدرک معتبر دانشگاهی در حوزه عمل ناکارآمد است. مدارک و اعتبارات مدیریتی مهارت محور نیز در عملکرد ناکارآمد خواهد بود. بعضی از مدیران بر این باورند آموختن مهارت های مدیریتی در حوزه عمل دستشان را جلو می اندازد در حالیکه آموختن، آموختن است چه در حوزه علم و چه در حوزه مهارت.

برای مدیریت نوین در عصر تکنولوژی به چیزی فراتر از آموزش علوم و مهارت های نوین مدیریتی نیاز است. ایجاد بستری درونی و موثر در به کارگیری علوم و مهارت های جدید. مانع اصلی استفاده از فنون نوین مدیریت موانع درونی و باورهای مدیران است. و این در حالیست که مدیران، درمانده از شیوه های مدیریت گذشته همچنان اولین انتخابشان آموختن است بدون توجه به بستر درونی سازگار برای جاری شدن علوم و مهارت های آموخته شده است.

بنابراین شرط استفاده از مدیریت نوین، ایجاد بستری درونی و هم سو با آموزش های مدیریت نوین است. استفاده از جلسات کوچینگ یکی از کارآمدترین روش ها در ایجاد بستر درونی سازگار با ابزارهای مدیریت نوین است.

//از طریق لین زیر می توانید درخواست خود را برای

جلسات کوچینگ توسعه فردی و کسب و کار ثبت بفرمایید//

لینک  درخواست جلسات کوچینگ توسعه فردی و کسب و کار

به اشتراک بگذارید:
برچسب‌ها:
مطالب مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تمامی حقوق برای وبسایت Moshirian.com محفوظ است و استفاده از مطالب با مجوز ناشر امکانپذیر خواهد بود.