آنچه در این مطلب میخوانید
در مقاله افزایش عملکرد با کوچینگ رهبری قصد دارم از چند راهکار ساده برای افزایش عملکرد رونمایی کنم البته به کمک کوچینگ رهبری.
فرقی نمی کند مدیر باشید یا کارمند در این مقاله یعنی مقاله افزایش عملکرد با کوچینگ رهبری، راهکارهایی ارائه میدهم که کاملا در دسترس و قابل اجرا باشد.
لذا خواندن این مقاله را به همه مدیران و کارمندانی که به دنبال افزایش عملکرد و ایجاد چرخه تعادل میان زندگی شخصی و حرفه ایشان هستند توصیه می کنم.
برای افزایش عملکرد به چه فاکتورهایی نیاز داریم؟
وقتی صحبت از افزایش عملکرد است موضوع بهینه سازی رفتارها حائز اهمیت می شود. یعنی چه رفتارهایی اتخاذ کنیم که در زمان کمتر کارها را با کیفیتی روزافزون تر انجام دهیم. اگر طبق نظریه دکتر ویلیام گلسر، رفتار را مولفه ای چند وجهی و متشکل از فکر، احساس، فیزویولوژی و عمل بدانیم لذا بهینه سازی رفتار یعنی بهینه سازی هر چهار مولفه بالا : فکر، احساس، عمل، فیزیولوژی افزایش عملکرد زمانی اتفاق می افتد که در هر یک از چهار مولفه رفتار انتخاب های بهینه صورت بپذیرد. بنابراین می توان گفت افزایش عملکرد با فرمول خاصی به صورت مستقیم امکان پذری نمی باشد. فرقی نمیکند مدیر باشید یا کارمند برای افزایش عملکرد باید ابتدا از شناخت چهار مولفه فکر و احساس و عمل و فیزیولوژی آگاه باشید. و در قدم بعدی از راهکارهایی که در این مقاله “افزایش عملکرد با کوچینگ رهبری” به آنها پرداخته ام، استفاده کنید.چهار مولفه اصلی افزایش عملکرد چیست؟
همانطور که در قسمت قبل گفتیم افزایش عملکرد حاصل از بهینه سازی رفتارهاست. یعنی فردی که تا دیروز یک ساعت کار مفید انجام میداده است با تغییر در انتخاب هایش ساعت بهره وریش را افزایش دهد. اما انتخاب های انسان چگونه دسته بندی می شود؟ یا بهتر بگوییم اگر بخواهیم افزایش عملکرد را در خود و تیم و سازمانمان مشاهده کنیم باید از چه مولفه هایی آگاه باشیم؟ دکتر ویلیام گلسر، رفتار انسان را متشکل از چهار مولفه فکر، عمل، احساس و فیزیولوژی می داند. فکر مولفه ایست که پشت هر عملی از ما، پنهان است. لذا اگر فردی حداقل ۸ ساعت در روز را در محل کارش سپری می کند اما کمتر از ۱ ساعت کار مفید انجام میدهد بی شک افکارش مانند منبعی، ناکارآمدی زمانیش را تغذیه می کند. به عنوان مثال مدیر یا کارمند با خودش فکر میکند مگر چقدر حقوق میگیرد و یا چقدر سود می کند که بخواهد بیشتر از یک ساعت تلاش کند؟! خوب که بنگرید متوجه می شوید که فردی با چنین افکاری به افزایش عملکرد نمی رسد مگر اینکه چرخه فکری معیوبش را شناخته اصلاح کند. استفاده از جلسات کوچینگ رهبری در کشف و اصلاح الگوهای فکری ناکارآمد ابزار موثری است. مولفه دیگر مولفه احساس است. احساس یا هیجان همان چیزی است که بسیاری از روانشناسان امروزی مانند روانشناسان هیجان مدار بر این باورند که ریشه همه رفتارها و انتخاب های انسان است. البته که در مقام این نیستیم که بخواهیم نقدی کنیم اما از همه یافته های جدید می توان فهمید که چقدر توجه به احساس و هیجان موضوع مهمی است. به عنوان مثال شاید بارها برایتان پیش آمده باشد که می خواستید کاری انجام بدهید که بسیار هم منطقی بوده است و یا بسیار منطقی درخواستی از کارمندتان داشته اید اما در نهایت کار مورد نظر انجام نشده است. می دانید چرا؟ چون منطق تنها مولفه عملکرد ما نیست اگر تعادلی بین فکر و احساس شما صورت نپذیرد کارها یا به سرانجام نمی رسد و یا با کیفیت پایینی انجام می شود. بنابراین در موضوع افزایش عملکرد چهار مولفه به ویژه مولفه فکر و احساس حائز اهمیت است. و بی شک استفاده از جلسات کوچینگ رهبری برای افراد و سازمانها ابزار قدرتمندی برای افزایش عملکرد است.اشتباهات رایج مدیران در مقوله افزایش عملکرد چیست؟
همه مدیران آرزومند سود متناسب با انرژی هستند که البته خواسته ای کاملا منطقی است. افزایش عملکرد باعث بهینه سازی انرژی می شود و در نهایت افزایش سود را به همراه می آورد و به همین دلیل حساسیت های زیادی روی افزایش عملکرد در سازمانها وجود دارد.- از رایج ترین اشتباهات مدیران در موضوع افزایش عملکرد می توان به تلاش آنها در منطقی کردن خواسته هایشان اشاره کرد.
- اشتباه رایج دیگر از مدیران این است که فکر می کنند سخنان انگیزشی ، شوخی کردن، دوره های آموزشی، هدایای مناسبتی و … باعث افزایش عملکرد کارمندان می شود.
چند راه ساده برای افزایش عملکرد
- پژوهشگران معتقدند که همه افراد با عملکرد بالا در یک موضوع مشترک اند آن هم توجهشان به میزان خواب و کیفیت خواب است.
- برای افزایش عملکرد لازم است فضایی تعاملی در سازمانتان بسازید. فضایی که افراد مسئولانه نقش رفتارهای حمایتی و منعطف خود را در تعیین سرنوشت خود و سازمان بپذیرند.
- از نظر علمی و طبق آخرین آمار ساعات ۲ تا ۵ عصر ساعات نزول انرژی در اغلب انسانهاست. برای افزایش انرژی و در نتیجه افزایش عملکرد در ان ساعات
- از نظر علمی هر فرد ساعت زمانی مشخصی در انجام اموری که به دقت و تحلیل نیاز دارد و اموری که راه حل محور و خلاقانه است دارند.
- از دیگر روش هایی که افزایش عملکرد را بالا می برد ایجاد احساس قدردانی و ارزشمندی است.
کوچینگ رهبری چگونه باعث افزایش عملکرد می شود؟
استفاده از جلسات کوچینگ رهبری به مدیران و سازمانها کمک می کند تا مولفه های اصلی افزایش عملکرد را یافته و نسخه منحصر به فرد سازمانی و فردی را در جهت افزایش عملکرد پایدار و صعودی رقم بزند. نه اینکه دوره های آموزشی در جهت افزایش عملکرد مناسب نباشد اما بیش ک نسخه ای است عمومی که لزوما تاثیرگزار در بلند مدت نخواهد بود. پیشنهاد من به عنوان کوچی که سالهاست در کنار مدیران و سازمانها هستم استفاده از جلسات کوچینگ رهبری در ابتدای کار است. بعد از استفاده از جلسات کوچینگ رهبری الگوهای اصلاحی افراد، مدیر و سازمان شناخته شده و سپس کلاس درسی متناسب با نیاز سازمان طراحی می شود. همانطور که در بخش های قبل اشاره کردیم بهینه سازی زمان و افزایش کیفیت عملکرد افراد و سازمانها تنها در صورتی رقم می خورد که مولفه های فکر و احساس شناخته شود. مدیری که به الگوی فکر و احساس خود و کارمندانش واقف نباشد نمی تواند نسخه توسعه ای برای سازمانش بپیچد. همیشه درست بودن و یا واقع بین بودن در عین زیبایی در شعار، در عمل خطر بزرگی برای مدیران و سازمانشان محسوب می شود زیرا برای تغییر در کیفیت عملکرد و افزایش عملکرد منطق به تنهایی کافی نیست. بسیاری از رفتارها به درستی و با کیفیت طبق اصول سازمان و فرد انجام نمی شود چرا که الگوی احساسی تغذیه کننده آن خواسته به درستی تامین نمی شود. جلسات کوچینگ رهبری فرصت مناسب و البته کاربردی است برای مدیرانی که به دنبال افزایش عملکرد خود و سازمانشان هستند. به اشتراک بگذارید:
برچسبها:
مطالب مرتبط: