ICF کجاست و چگونه به کوچینگ اعتبار می‌بخشد؟

آنچه در این مطلب می‌خوانید

در این مقاله با آکادمی بین‌المللی کوچینگ ICF آشنا می‌شوید. دلایل اعتبار این نهاد را با تعریف چشم‌انداز، رسالت و ارزش‌هایش بیان، و سطوح مختلف آموزشی را به‌همراه ویژگی‌های مدارس مورد تأیید ICF بررسی می‌کنیم. در نهایت نیز به چگونگی ارزیابی و دریافت مدارک معتبر از ICF می‌پردازیم.

به‌عنوان یک فرد علاقه‌مند یا فراگیر در حوزه کوچینگ، اولین مطلبی که در این زمینه اهمیت دارد شناخت ICF به‌عنوان نهادی اعتباربخش است. در دنیای تکنولوژی، گا‌هی زرق‌وبرق‌های تبلیغاتی انسان‌ها را با گزینه‌‌های مختلفی روبه‌رو می‌کند. در این مقاله بر آنیم هرآنچه درباره ICF و اعتباربخشی‌اش به دنیای کوچینگ وجود دارد معرفی کنیم.
امید است مطالب این مقاله علاقه‌مندان و فراگیران این رشته را با فضای اعتباری کوچینگ آشنا کند و زمینه‌ساز ادامه در مسیری معتبر باشد.

ICF کجاست؟

(ICF (International Coaching Federation آکادمی بین‌المللی کوچینگ در آمریکاست که اولین و معتبر‌ترین آکادمی بین‌المللی کوچینگ در جهان شناخته می‌شود. این سازمان با ایجاد استاندارد‌های کوچینگ، ارائه اعتبارنامه‌‌های مستقل و ایجاد یک شبکه عظیم آموزش به حرفه کوچینگ تخصیص یافته است.
تاریخچه آن به سال ۱۹۹۵ باز می‌گردد، زمانی که توماس لئونارد ICF را به‌عنوان مؤسسه‌ای غیرانتفاعی پایه‌گذاری کرد تا کوچ‌‌‌های همکار با پشتیبانی از یکدیگر، این حرفه را توسعه دهند. در ادامه این پیشرفت‌‌ها، در سال ۲۰۱۲ نیز در جهت اهداف خود به اتحادیه جهانی کوچینگ و منتورینگ پیوست.

ICF نهادی معتبر و بین‌المللی است که با هدف استاندارد و همسوسازی کوچ‌‌ها در سراسر دنیا، هرسال ضوابط اخلاقی و صلاحیت‌‌های اساسی مرتبط با کوچینگ را ارائه می‌دهد. هم‌چنین برنامه‌‌های آموزشی استانداردی برای اعتبارسنجی کوچ‌‌ها به مدارس تحت نظارت خود اعلام می‌کند.

همان‌طور که از مطالب بالا پیداست، ICF نهادی قانون‌گذار و اعتباردهنده به آموزش کوچینگ است. لذا همه مؤسسات آموزشی زیرمجموعه آن و هم‌چنین کوچ‌‌های عضو این فدراسیون دارای اعتبار جهانی هستند. این اعتبار به اندازه‌ای است که در جهان امروز، بیشتر فعالان در این حوزه نام این نهاد را شنیده‌اند و درصدد گذراندن مراحل تأیید از این فدراسیون هستند.
ناگفته نماند که فعالیت در حرفه کوچینگ لزوما به معنای داشتن مدرک از این نهاد نیست. راه‌‌های معتبر دیگری نیز هست که در ادامه، به‌تفصیل درباره آن‌ها صحبت خواهیم کرد.
امروزه ICF سازمانی ویژه برای حرفه کوچینگ است که با پنج ویژگی شناخته می‌شود:

  • رشد صلاحیت‌‌های زیربنایی کوچینگ
  • ارائه کد‌ها و استاندارد‌های اخلاقی حرفه‌ای
  • ایجاد برنامه‌‌های آموزشی معتبر
  • تنظیم دستورالعمل‌‌های اعتباربخشی دوره‌‌های آموزشی
  • آموزش مداوم توسط رویداد‌های کلاسی جهانی
همه‌چیز درباره کوچینگ و اعتبار آن
بیشتر بخوانید

ICF کجاست؟

چگونه شرکت ها،موسسات، نهادهای معتبر را بشناسیم؟

در دنیای امروز با وجود رشد تکنولوژی، اخبار و اطلاعات بی‌شماری درباره انواع کسب‌و‌کار‌ها در دسترس است. انسان امروزی با یک کلیک در فضای مجازی، با دنیای گسترده‌ای از تبلیغات روبه‌رو می‌شود. شرکت‌ها و خدمات هرروز در حال گسترش‌اند و همه ادعا می‌کنند بهترین‌اند. اینجاست که سؤالی مهم ذهن‌‌های آگاه را به چالش می‌کشد: در دنیای پرزرق‌وبرق امروز اعتبار این تبلیغات را چگونه می‌توان سنجید؟
شاید بتوان گفت یکی از سخت‌ترین کار‌ها در دنیای امروز انتخاب کردن است، انتخاب بین گزینه‌‌های مختلفی که هرکدام دری به سوی انسان و آینده او باز می‌کند. به‌ویژه وقتی پای زمان در میان باشد، این انتخاب برای انسان‌های اهل توسعه کار سخت‌تری خواهد شد.
یکی از راه‌های اعتبارسنجی مؤسسات و شرکت‌‌های مختلف آگاهی از چشم‌انداز و رسالتی است که بر پایه آن بنا نهاده شده‌اند. چشم‌انداز هر شرکت بیانگر جهان‌بینی آن در راستای خدماتی است که از آن دریافت می‌کنید. چشم‌انداز هر نهاد، مؤسسه و … جایی است که می‌خواهد باشد. وقتی هر شرکت، مؤسسه، نهاد و … چشم‌انداز خود را پایه گذاری می‌کند به این مفهوم است که آرزو‌ها و رؤیاهایش را برای آینده شرکتش به تصویر می‌کشد. این تصویر دورنمای کار آن‌هاست که در شعار‌های تبلیغاتی خود به‌راحتی از آن استفاده و آن را بیان می‌کنند.
نکته دومی که در اعتبارسنجی شرکت‌ها، مؤسسات، نهاد‌ها و … قابل توجه است رسالت آن‌هاست. چگونگی تحقق چشم‌انداز‌‌ها در دنیای واقعی را رسالت‌‌ها مشخص می‌کنند. رسالت هر نهاد بیانگر اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت آن است، اهدافی که برای رسیدن به چشم‌انداز تعیین مسیر می‌کنند.
بنابراین برای یافتن مؤسسات، شرکت‌ها، نهاد‌ها و … معتبر به دنبال یافتن اطلاعاتی صریح از چشم‌انداز و رسالت آن‌ها باشید. این مطالب به شما کمک می‌کند با نوع نگاه و انتخاب‌‌های آن‌ها برای ادامه مسیرشان آشنا شوید. در نهایت، مکانی را می‌یابید که رؤیاهایش با رؤیا‌‌های شما و رسالتش با ارزش‌های شما همسوست.

چشم انداز ICF چیست و چگونه به اعتبار بخشی کوچینگ کمک می‌کند؟

ICF در اعلامیه‌ای چشم‌انداز خود را این‌چنین بیان می‌کند: کوچینگ جزء جدایی‌ناپذیر یک جامعه شکوفاست و هر عضو ICF بالا‌ترین کیفیت کوچینگ حرفه‌ای را نشان می‌دهد، چشم‌اندازی که به ایجاد یک جامعه شکوفا پیوند می‌خورد و به‌دنبال بهترین‌هاست. چشم‌انداز ICF نویددهنده این پیام است که با حرفه‌ای جهان‌شمول و نهادی پایدار روبه‌رو هستیم، حرفه‌ای که شکوفایی از دستاورد‌های آن است.
دانستن این تعاریف که در سایت رسمی ICF برای عموم قابل مشاهده است، باعث می‌شود ICF نهادی معتبر در میان افراد در حال توسعه شناخته شود. در دنیای امروز کمتر فردی هست که به دنبال حرفه کوچینگ، واژه ICF را نشنیده باشد. لذا به‌عنوان مرجعی معتبر، به‌دنبال نام کوچینگ پرآوازه است.
بنابراین می‌توان گفت برای یافتن معتبرترین‌‌ها ابتدا باید به دنبال چشم‌انداز حرفه‌ای‌شان گشت. دانستن چشم‌انداز ICF افق نگاه این نهاد را نشان می‌دهد. برای آنان که به دنبال عضویت در نهاد‌های معتبر هستند، داشتن باور‌هایی جهان‌شمول که در راستای تحقق شکوفایی باشد ویژگی مهمی در انتخاب است. تا امروز بیش از ۳۶ هزار و ۶۴۵ عضو از سرتاسر دنیا به عضویت این نهاد درآمده‌اند.
ICF و برنامه‌‌های آموزشی و اعتباری‌اش به شما کمک می‌کند به‌عنوان یک کوچ به‌راحتی تعیین مسیر کنید و فارغ از حواشی تبلیغاتی، انتخاب‌‌های مؤثر خود را در مسیر تحقق چشم‌اندازتان انجام دهید.

احساسات و هیجانات مثبت
بیشتر بخوانید

رسالت ICF چه می باشد و چرا دانستنش را به هر کوچی توصیه می کنیم؟

ICF در بیانیه‌ای رسالت خود را پیشرفت جهانی حرفه کوچینگ قرار داده است و خود را نهادی هدایتگر معرفی می‌کند. بنابراین تا امروز همه قوانین و استاندارد‌ها و تأییدصلاحیت‌‌ها را در زمینه رشد کوچینگ با داشتن بهترین‌‌ها در این عرصه به عهده داشته است.
هر کسب‌وکاری پس از انتخاب چشم‌انداز خود به برنامه‌ای عملیاتی برای تحقق آن در دنیای واقعی نیاز دارد. رسالت هر فرد یا سیستم به اهداف بلندمدت و کوتاه‌مدت آن مربوط است. ICF برنامه بلندمدت خود را هدایت کوچینگ در مسیر پیشرفت این حرفه قرار داده است و برای رسیدن به این خواسته، برنامه و اقدامات عملیاتی مختلفی از جمله تأیید اعتبارها و استانداردها، و تنظیم قوانین اخلاقی و صلاحیت‌‌های حرفه‌ای را به عهده دارد.
ICF برای تحقق چشم‌انداز خود در راستای ارائه بهترین کیفیت‌‌ها به جامعه، بخش‌‌های مختلفی را با نام chapter در کشور‌های مختلف به ثبت رسانده است. یکی از وظایف این بخش‌‌ها حفاظت از اصول و قوانین ارائه‌شده در این نهاد است.
کوچ‌‌ها در راستای تحقق رسالت ICF در سراسر دنیا در این بخش‌‌ها دور هم جمع و به هم‌افزایی مشغول می‌شوند. در سال ۲۰۲۰ در راستای بهترین بودن طی ارزیابی‌‌ها و نشست‌‌های سالانه کوچ‌‌ها، ICF تغییراتی در صلاحیت‌‌های حرفه‌ای خود ایجاد کرد.
بنابراین پس از پیوستن به ICF، خود را در سایه چتر وسیعی از حمایت‌‌های ICF در راستای حرفه‌ای شدن خواهید یافت. شناخت رسالت ICF این فرصت را فراهم می‌آورد که در شرایطی واحد و یکپارچه بیاموزیم. در این فضای واحد، کوچ‌‌ها طی مسیر می‌کنند و این حرفه به‌عنوان حرفه‌ای بین‌المللی، در رزومه همه کوچ‌‌ها می‌درخشد. می‌توان گفت همه این درخشش‌‌ها در سایه‌سار تلاش‌‌هایی است که ICF تا امروز در راستای درخشش کوچینگ در دنیایی شکوفا انجام داده است.

ارزش های اصلی ICF کدامند و چگونه باعث اعتبار کوچینگ خواهند شد؟

ICF به دنبال تحقق رسالتش ۴ ارزش اصلی را در کارنامه خود مشخص می‌کند. همه بخش‌های ICF به نگهداری از این ارزش‌‌ها متعهدند. وجود فاکتور‌های اخلاقی همچون قابل اعتماد بودن، گشودگی و پذیرا بودن به حفظ این ارزش‌‌ها یاری رسانده‌اند. ارزش‌‌های ICF عبارت‌اند از:
۱. تمامیت: حرفه‌ای نگهداشتن ICF و کوچینگ با بالا‌ترین استاندارد‌ها در جهان
۲. برتری: تنظیم و شرح بالا‌ترین استاندارد‌ها در راستای بالا نگهداشتن کیفیت، شرایط و صلاحیت‌‌های کوچینگ.
۳. همکاری: ارزش‌گذاری به هر اجتماع و انجمن در راستای همکاری و خلق دستاورد‌های مشترک.
۴. احترام: ICF نهادی فراگیر است و برای تنوع و غنای ذی‌نفعان خود ارزش قائل است. برای ICF مردم در اولویت هستند بدون به خطر انداختن استاندارد‌ها و کیفیت‌ها.
همان‌طور که در ارزش‌‌های فوق دیده می‌شود، همه اعضای ICF اعم از کوچ‌ها، مؤسسات آموزشی و چپتر‌ها (chapter) به حفظ این ارزش‌‌ها متعهدند. به عبارت دیگر، ICF در راستای تحقق رسالتش، این ۴ ارزش را زیربنای کارش قرار می‌دهد. لذا هر مسیری که با ارزش‌‌های یادشده متناسب نباشد مردود است.
ارزش‌‌های ICF این امکان را فراهم می‌آورد که در مسیر بهترین شدن، در فضایی اشتراکی و محترمانه، بهترین‌‌ها را با استاندارد‌های جهانی بیاموزیم. لذا یکی دیگر از دلایل افزایش اعتبار ICF که موجب انتخاب آن در جمعی حرفه‌ای می‌شود ارزش‌‌های یادشده است. این ارزش‌‌ها قطعا به ایجاد یک جامعه شکوفا کمک خواهند کرد.

از شکوفایی تا راهکاری علمی و عملی برای بهزیستی
بیشتر بخوانید

ارزش های اصلی ICF

موسسات آموزشی تحت نظارت ICF چه ویژگی‌هایی دارند؟

برای پاسخ به این سؤال ابتدا بهتر است جایگاه ICF را تفکیک کنیم. برخی به‌اشتباه می‌پندارند که ICF در کنار دیگر خدماتش، آموزش نیز می‌دهد. مؤسسات آموزشی کوچینگ تحت نظارت ICF اولین گروه همکار ICF شناخته می‌شوند.
همان‌طور که اشاره کردیم، ICF یک آکادمی بین‌المللی است که در راستای تحقق چشم‌اندازش در چندین بخش فعالیت می‌کند. یکی از آن‌ها ایجاد برنامه‌‌های آموزشی معتبر است به این مفهوم که ICF در راستای رسالتش، دستورالعمل‌‌های مربوط به دوره‌‌های آموزشی استاندارد را ارئه می‌دهد.
مؤسسات آموزشی تحت نظارت ICF پس از گرفتن تأییدیه برای آموزش هر سطح و هر سرفصل آموزشی از ICF، می‌توانند به تربیت کوچ بپردازند. این مؤسسات فیلتر‌های گوناگونی از جمله داشتن هیئت مدیره، مدرسان، منتور‌ها و دوره‌‌های تأییدشده را سپری کرده‌اند. لذا با توجه به دستورالعمل‌‌های اخلاقی و صلاحیت‌‌های آموزشی مورد نظر ICF به تربیت کوچ در سراسر دنیا می‌پردازند. همه مدرسان مؤسسات تحت نظارت ICF قبل از هر چیز، کوچ‌‌های تأییدصلاحیت‌شده ICF هستند. لذا ناگزیرند برای آموزش هر سطح آموزشی، مدارک تأییدشده آن سطح را خود نیز از ICF دریافت کرده باشند. منتور‌ها نیز بر همین اساس تأیید صلاحیت می‌شوند.
بنابراین اگر در چشم‌انداز حرفه‌ای خود به دنبال تأیید اعتبار از سوی ICF هستید یا قصد ساختن رزومه‌ای معتبر در داخل و یا خارج از ایران را دارید، ناگزیرید از دوره‌‌های آموزشی مؤسسات تحت نظارت ICF استفاده کنید. پس اولین گام شما یافتن مؤسسات آموزشی تحت نظارت ICF است.
با توجه به مطالب ذکرشده شاید بتوان یکی از دلایل گران بودن هزینه‌‌های آموزش تربیت کوچ در این مؤسسات در مقایسه با دیگران را کسب اعتبارات و پایبندی آن‌ها به اصول جهانی دانست (فهرست مؤسسات و کوچ‌‌های تحت نظارت ICF در سایت این آکادمی قابل جست‌وجوست).

سطوح آموزشی مورد تایید ICF کدامند؟

سطوح آموزشی مورد تایید ICF کدامند؟

ICF به دنبال یکپارچه‌سازی کوچ‌‌ها در سراسر دنیا و اتحاد مؤسسات آموزشی سه سطح اجرایی کوچینگ را تعریف می‌کند. درخور هر سطح، دوره‌‌های آموزشی معتبری در مؤسسات تحت نظارت ICF ارائه می‌شود. بنابراین هر فرد علاقه‌مند به آموزش کوچینگ در سراسر دنیا از یک مسیر در راستای هدف خود حرکت می‌کند. سه سطح اجرایی ICF به‌ترتیب عبارت‌اند از: ACC، PCC و MCC.
سطح یک یا ACC (Associate Certified Coach): ACC یا همان کوچی که مدرک کاردانی خود را دریافت کرده است.
سطح دو یا PCC (Professional Certified Coach): PCC یا همان کوچی که مدرک حرفه‌ای خود را دریافت کرده است.
سطح سه یا MCC (Master Certified Coach): MCC یا همان کوچی که مدرک استادی خود را دریافت کرده است.
تعیین این سه مدرک کوچینگ حاوی دو پیام مهم است که تعیین مسیر را برای علاقه‌مندان آسان می‌کند. اول اینکه علاقه‌مندان در مسیر کوچینگ با دانستن اطلاعات درباره هریک از دوره‌‌ها می‌توانند بر اساس هدفشان تعیین مسیر کنند. دوم راهنمایی است برای تشخیص کوچ‌‌های تأییدشده و سطح حرفه‌ای‌شان به‌ویژه برای افرادی که به‌دنبال استخدام کوچ برای خود هستند.
لذا برای شروع راه کوچینگ، ابتدا چشم‌انداز حرفه‌ای‌تان را مشخص کنید. سپس با انتخاب هریک از سطوح، راه حرفه‌ای شدن را آغاز کنید. هم‌چنین اگر به‌دنبال استفاده از خدمت کوچینگ هستید، به اعتبار مدارک کوچ‌‌های موردنظرتان توجه داشته باشید.
نکته قابل توجه این است: همان‌طور که در سرفصل‌‌های قبلی اشاره شد، رسالت ICF رشد حرفه‌ای و جهانی کوچینگ است. لذا به‌عنوان نهادی معتبر، تعیین و تنظیم استاندارد‌ها و صلاحیت‌‌های آموزشی کوچینگ را به‌عهده دارد، نه اجرای دوره‌‌های آموزشی. کوچ‌‌ها پس از گذراندن آموزش‌‌های مدارس موردتأیید ICF، می‌توانند برای تأیید اعتبار خود از ICF اقدام کنند.

ICF چگونه تایید صلاحیت می کند؟

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، ICF سه سطح ACC، PCC و MCC را برای تأیید اعتبار کوچ‌‌ها ارائه می‌دهد. ICF برای دریافت گواهی‌نامه هریک از سطوح نام‌برده، فرایندی مشخص کرده است. بر این اساس، هر فرد علاقه‌مند به این حوزه، برای دریافت گواهی‌نامه از ICF، باید این فرایند را بگذراند.
گام ابتدایی این فرایند گذراندن دوره‌‌های مرتبط آموزشی موردتأیید ICF با هر یک از سطوح نام‌برده است. در سرفصل‌‌های قبلی اشاره کردیم که مؤسسات تحت نظارت ICF مسئولیت تربیت کوچ را به‌عهده دارند. بنابراین برای گذراندن گام نخست، به‌دنبال یک مؤسسه آموزشی مورد تأیید ICF باشید. دقت داشته باشید که دوره‌‌های آموزشی مرتبط با هر سطح به‌ترتیب با نام‌‌های ACSTH، ACTP و CCEU شناخته می‌شوند.
پس از گذراندن این مرحله، شما دوره آموزشی مرتبط با سطح موردنظر خود را گذرانده‌اید و یکی از گواهی‌نامه‌‌های بالا را از مؤسسه آموزشی انتخابی خود دریافت می‌کنید. به‌عنوان مثال، در جامعه کوچینگ، داشتن گواهی‌نامه ACSTH به‌منزله گذراندن دوره آموزشی مرتبط با سطح ACC است.
در ادامه این فرایند، علاوه بر گذراندن جلسات منتورینگ با منتور موردتأیید ICF، اجرای جلسات واقعی کوچینگ نیز به چشم می‌خورد. تعداد جلسات منتورینگ و کوچینگ واقعی برای هر سطح متفاوت است. می‌توان این فرایند را به‌صورت کامل در سایت رسمی ICF مشاهده کرد.
کوچ‌‌ها پس از گذراندن مراحل بالا مدارک خود را برای ICF ارسال می‌کنند (این فرایند مستلزم پرداخت هزینه است). پس از بررسی مدارک ارسالی از سوی ICF، مجوز شرکت در آزمون CKA در سطح موردنظرشان را دریافت می‌کنند. این آزمون اینترنتی برگزار می‌شود و از هرکجای دنیا قابل انجام است. کوچ‌‌ها پس از دریافت نمره قبولی در این آزمون، مدرک ACC، PCC یا MCC خود را دریافت می‌کنند.

به اشتراک بگذارید:
برچسب‌ها:
مطالب مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آنچه در این مطلب می‌خوانید

آخرین مطالب

پادکست شکوفان

تمامی حقوق برای وبسایت Moshirian.com محفوظ است و استفاده از مطالب با مجوز ناشر امکانپذیر خواهد بود.